InEen versterkt, vernieuwt en verbindt de eerste lijn en behartigt de belangen van de georganiseerde eerste lijn. Een ijzersterke eerste lijn: daar wordt iedereen beter van! Lees verder.
headerbeeld bij Huisartsen stellen samen Toekomst Huisartsenzorg vast

Huisartsen stellen samen Toekomst Huisartsenzorg vast

23 oktober 2018

Hoe ziet de toekomst van de huisartsenzorg eruit? Wat doen huisartsen wel en wat juist niet, en wat zijn de waarden die het vak vormen? Alle Nederlandse huisartsen en huisartsen in opleiding kunnen tussen 23 oktober en 5 november over dit onderwerp hun mening geven in een enquête. De enquête is een essentieel onderdeel van het project Toekomst Huisartsenzorg. Dit project is door de Nederlandse huisartsenorganisaties InEen, LHV, NHG, HRMO, LOVAH, IOH, LHOV en VPHuisartsen gestart om de huidige kernwaarden en kerntaken van de huisartsen te herijken.

Input van alle Nederlandse huisartsen en aiossen gewenst

Voornaamste doel van het project Toekomst Huisartsenzorg is om te komen tot kernwaarden en kerntaken die door de hele beroepsgroep gedragen worden. Op basis van de uitkomsten van ruim zeventig denksessies waar circa 1.300 huisartsen (in opleiding) aan hebben deelgenomen, is een enquête samengesteld. We nodigen alle huisartsen, ook de deelnemers aan de denksessies, uit om de vragenlijst in te vullen vóór 5 november. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en de resultaten worden anoniem verwerkt.

Woudschouten Conferentie

De uitkomsten van de denksessies en enquête worden op 21 januari 2019 gepresenteerd tijdens een conferentie in congrescentrum Woudschoten. Op deze plek hebben huisartsen zestig jaar eerder, in januari 1959, de allereerste kernwaarden van de Nederlandse huisartsenzorg opgesteld.

Meer informatie