Inzicht in kwaliteit met ziekenhuischeck

18 oktober 2018

De Nederlandse ziekenhuizen lanceerden vorige week Ziekenhuischeck.nl. Met deze website geven ziekenhuizen inzicht in hun kwaliteit. Patiënten krijgen zo keuze-informatie over een groot aantal behandelingen. Ook kunnen zij ziekenhuizen met elkaar vergelijken, en geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen. Als een ziekenhuis een behandeling niet (volledig) aanbiedt, kan het ziekenhuis aangeven met welk ziekenhuis wordt samengewerkt. De scores op Ziekenhuischeck.nl zijn gebaseerd op de kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren; de algemene tevredenheidscijfers komen uit landelijk onderzoek. Ieder ziekenhuis heeft de mogelijkheid om de eigen scores toe te lichten. Zo kunnen ze context geven aan de scores en de geleverde zorg. InEen is voorstander van transparantie en volgt deze ontwikkeling met belangstelling.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen