Huisartsen: werken in gezondheidscentrum loont

27 september 2018

Voor jonge huisartsen zijn een flexibele werkplek, goede verdiensten en een inspirerende collegiale cultuur doorslaggevend bij het kiezen van hun toekomstige werkplek. Dat blijkt uit een verkenning die in opdracht van SSFG is uitgevoerd. Een dienstverband bij een gezondheidscentrum voldoet heel goed aan deze prioriteiten.

Het Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG), de samenwerking van werkgevers- en werknemersorganisaties, heeft de inkomenspositie van huisartsen in loondienst met op naam ingeschreven patiënten laten vergelijken met die van andere huisartsen, zoals de praktijkhouder, de waarnemend huisarts (zzp-er) en de Hidha (huisarts in dienst van een huisarts). Ook zijn interviews gehouden om de mening van jonge huisartsen te peilen: wat vinden zij van belang voor hun (toekomstige) werkplek? Aanleiding voor de verkenning was de wens om voor huisartsen de gezondheidscentra als aantrekkelijke werkgever in kaart te brengen en de wervingskracht van gezondheidscentra te verbeteren. Lees verder flyer en factsheet.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen