Week van de Alfabetisering

13 juli 2018

Van 3-9 september organiseert de Stichting Lezen & Schrijven voor de 14e keer de Week van de Alfabetisering. Ruim 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven of rekenen, met alle gevolgen van dien. Een van deze gevolgen is een aantoonbaar slechtere gezondheid omdat deze groep bijvoorbeeld geen bijsluiters kan lezen of onvoldoende toegang heeft tot andere gezondheidsinformatie. De stichting roept daarom huisartsen en andere zorginstellingen op om tijdens de Week van de Alfabetisering in de wachtkamer aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Onder het motto ‘Taal maakt gezonder’ zijn er gratis animatiefilmpjes beschikbaar en ook is er een actiepakket met flyers, posters, voorbeeldteksten en banners. Bekijk en download het materiaal.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen