Vier tips voor optimale digitale toegankelijkheid

13 juli 2018

Het spreekt vanzelf dat digitale middelen – denk aan websites, portalen en apps – toegankelijk zouden moeten zijn voor iedereen, ook voor mensen met beperkingen. Naar aanleiding van een rapport van de stichting Accessibility, een expertisecentrum voor toegankelijke ICT, constateerde secretaris-generaal Erik Gerritsen (VWS) dat op dit punt in de zorg ‘nog een wereld te winnen is’. Veel zorgwebsites kunnen nog verbeterd worden, denk bijvoorbeeld aan het toegankelijk zijn voor hulp-software zoals voorleessoftware van visueel gehandicapten. Nu het inzetten van digitale middelen, onder meer om de zelfregie van patiënten te ondersteunen, een vlucht neemt, is het belangrijk om de patiëntengroep die te maken heeft met functiebeperkingen (vier miljoen mensen) niet te vergeten. De stichting Accessibility formuleerde vier stappen waarmee vandaag al begonnen kan worden om de digitale toegankelijkheid van een organisatie te verbeteren.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen