​Denkt u mee over de toekomst van het huisartsenvak?

29 juni 2018

De kernwaarden van de huisartsenzorg zijn bij velen bekend: huisartsen staan sinds jaar en dag voor persoonsgerichte, generalistische en continue zorg. Maar de wereld staat niet stil. De beroepsgroep zelf verandert, er zijn grote ontwikkelingen elders in de zorg die invloed hebben op de huisartsenzorg en de verwachtingen en behoeften van de samenleving veranderen. Het is tijd om te bekijken hoe we nu en in de nabije toekomst invulling geven aan de kernwaarden en kerntaken van de huisarts. Belangrijk is dat huisartsen en huisartsenorganisaties de invulling zelf ter hand nemen. Zij weten immers als geen ander met welke uitdagingen ze te maken hebben, hoe ze willen werken, wat er goed is voor de patiëntenzorg en waar ze goed in zijn. Daarom gaan de gezamenlijke koepels – NHG, InEen, LHV, Het Roer Moet Om, LOVAH, IOH, LHOV en VPHuisartsen – zich ervoor inzetten dat in het hele land huisartsen en aankomend huisartsen de komende maanden zoveel mogelijk met elkaar in gesprek gaan over de kernwaarden en kerntaken. Iedereen is welkom om mee te praten. Lees verder op de site van het NHG.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen