​Afwegingskader meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld

6 juli 2018

Wanneer moet je als huisarts een vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld melden bij Veilig Thuis? Afgelopen week bood de KNMG aan minister De Jonge een nieuw afwegingskader aan dat meer houvast biedt. Het nieuwe kader geeft vijf afwegingsvragen en zoomt in op de vraag wat een acute en structureel onveilige situatie is. In dat geval moet er immers altijd een melding plaats vinden. Er kan nu met het nieuwe kader worden gewerkt; per 1 januari 2109 is het gebruik ervan verplicht. InEen en LHV bekijken samen met de KNMG hoe het nieuwe afwegingskader het beste onder de aandacht van huisartsen kan worden gebracht. Lees het uitgebreide nieuwsbericht van het KNMG.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen