​Werkdruk te lijf met campagne

2 juli 2018

InEen, LHV en VPHuisartsen bieden vier wachtkamer-animaties aan om de werkdruk in de ANW-uren te bestrijden. De animaties zijn speciaal ontwikkeld voor de wachtkamerschermen van huisartsenpraktijken en huisartsenposten. Wachtende patiënten worden op een vriendelijke manier met herkenbare situaties aan het denken gezet over wat ‘spoed’ is en welke hulpvragen waar thuis horen.

Het onderwerp werkdruk staat nog steeds hoog op de agenda van huisartsen, medewerkers en bestuurders van huisartsenposten. Sinds 2016 luiden zowel de huisartsenposten als de SEH’s van ziekenhuizen de noodklok over de stijgende werkdruk. Landelijke koepels en regionale partijen zoeken continu naar oplossingen. Naast de bewustwordingscampagne wordt vanuit InEen, LHV en VPHuisartsen langs drie sporen gewerkt. Allereerst wordt het onderwerp voortdurend geagendeerd voor alle relevante bestuurlijke overlegtafels. Voorts wordt ingezet op het online verzamelen van goede voorbeelden. Via deze website kunnen huisartsen en huisartsenposten bij elkaar te rade gaan. Het derde spoor is het opzetten van pilots om mogelijke toekomstscenario’s uit te testen.

Inmiddels zijn de wachtkamer-animaties al vele duizenden keren bekeken en gedownload. Zie voor de animaties: eerstehulpbijoverbelasting.nl en voor de gereedschapskist InEen.nl.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen