Hoofdlijnenakkoord huisartsenzorg ondertekend

12 juli 2018

Nadat de achterbannen groen licht hebben gegeven, hebben afgelopen woensdag InEen, LHV, Zorgverzekeraars Nederland, de Patiëntenfederatie Nederland en het ministerie van VWS het hoofdlijnenakkoord huisartsenzorg ondertekend. In het akkoord zijn afspraken gemaakt over de prioriteiten in de huisartsenzorg en de noodzakelijke randvoorwaarden daarvoor. Het akkoord loopt van 2019 tot en met 2022. Belangrijke thema’s in het akkoord zijn de zorg voor kwetsbare groepen, meer tijd voor en met de patiënt, de zorg in de avond-, nacht- en weekenduren, het versterken van de organisatiegraad van de eerste lijn en de ICT-zorginfrastructuur.

Lees hier het nieuwsbericht van het ministerie

Voor vragen over het akkoord kunt u ons mailen op info@ineen.nl.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen