​Competentieprofiel Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg vastgesteld

29 juni 2018

Deze week heeft SSFH een competentieprofiel voor de praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH) vastgesteld. Het profiel beschrijft de kennis, houding en vaardigheden die van een PVH verwacht mogen worden. Ook geeft het profiel meer inzicht in het verschil tussen PVH en POH. De PVH-functie is ontwikkeld in het licht van de groeiende groep thuiswonende patienten met hoog complexe aandoeningen (kwetsbare ouderen, patienten met meerdere chronische aandoeningen). InEen was betrokken in de expertgroep en heeft mede het competentieprofiel vormgegeven. Het komende jaar wordt gewerkt aan het vormgeven van de randvoorwaarden om de praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH) in te zetten. De opleiding krijgt de vorm van een kopopleiding voor HBO-V; naar verwachting stromen vanaf 2020-2021 de eerste PVH’s uit naar de huisartsenzorg. Zie voor meer informatie ook het overzicht met veel gestelde vragen.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen