Werkdruk te lijf met campagne

13 april 2018

LHV, VPH en InEen bieden vier animaties aan tegen de werkdruk in de anw-uren. De animaties zijn ontwikkeld voor de huisartsen om hen een middel te geven om bewustzijn te creëren wanneer de patiënt gebruik kan maken van de post of niet. Huisartsen en -posten kunnen de animaties in de duizenden wachtkamers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten in het land laten zien. Wachtenden worden op een vriendelijke manier met herkenbare situaties aan het denken gezet over welke hulpvragen waar thuis horen.

Het onderwerp ‘werkdruk in de ANW’ staat nog steeds hoog op de agenda van huisartsen, bestuurders van posten en ondersteunend personeel. Sinds 2016 luiden zowel de SEH’s als de HAP’s de noodklok over de stijgende werkdruk. Landelijke koepels en regionale partijen zoeken continu naar oplossingen. Vanuit InEen, LHV en VPH worden verschillende middelen ingezet: gereedschapskist, helpen opzetten van pilots, nadenken over stelselwijzigingen in de acute zorg tot deze publiekscampagne.

Van deze laatste zijn de resultaten hier te downloaden eerstehulpbijoverbelasting.nl
Lees ook: Werkdruk te lijf met gereedschapskist

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen