Organisatiescan persoonsgerichte zorg

18 december 2017

Aan de hand van de Organisatiescan persoonsgerichte zorg die InEen dit jaar ontwikkelde, kunnen organisaties nagaan in hoeverre zij voldoen aan de randvoorwaarden voor het leveren van goede persoonsgerichte zorg. De scan is gebaseerd op het Huis van de persoonsgerichte zorg, waarvan de vier pijlers – patiënt, professional, organisatie en financiën – met elkaar in balans moeten zijn. De scan werd half november gepresenteerd op de inspiratiebijeenkomst persoonsgerichte zorg van InEen en NHG. Joep Barrois, manager Chronische Zorg bij Huisartsen Oostelijk Zuid Limburg ging er meteen mee aan de slag en ontdekte dat de scan een goed middel is om het gesprek over de persoonsgerichte zorg organisatie-breed op de agenda te zetten. De organisatiescan is onderdeel van een InEen/NHG-project, dat wordt gefinancierd door Zorginstituut Nederland en onder andere ook de leergang Professionele effectiviteit in persoonsgerichte zorg opleverde. Lees verder over de ervaringen in Limburg.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen