Resultaten substitutieafspraken 2018

1 december 2017

Om een impuls te geven aan substitutie is afgesproken om hiervoor voor 2018 vóóraf budgettaire ruimte te maken, te weten 75 miljoen euro. Deze week werd bekend dat er voor 2018 63 afspraken zijn gemaakt voor een totaal bedrag van 6,7 miljoen euro, respectievelijk 3,7 miljoen voor de huisartsenzorg en 3 miljoen voor multidisciplinaire zorg. De verwachting is dat deze projecten de kosten in de ziekenhuizen met 11,9 miljoen euro kunnen verlagen. Het aantal inschrijvingen is achtergebleven bij de verwachting. Het is echter een veelbelovende start, zeggen alle betrokken partijen. De aanmeldingsperiode was immers zeer kort. Het streven is om de gezamenlijke programmatische aanpak in 2019 door te zetten.
Lees meer op ZOJP.nl

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen