Achterstandswijken problematiek

13 oktober 2017

Krachtige Basiszorg, een integrale medische en sociale samenwerking in de wijk Utrecht Overvecht, werd gisteren gepresenteerd op een bijeenkomst van de Achterstandsfonden en Alles is gezondheid... In Den Haag kwam een breed palet van professionals, landelijke en regionale overheden, koepels en zorgverzekeraars bijeen om extra aandacht te vragen voor de problematiek in achterstandswijken. Het project van Overvecht Gezond werd positief ontvangen. Het gaat om een jarenlange samenwerking tussen partijen uit het sociale domein, het zorgdomein, de gemeente en zorgverzekeraar Zilveren Kruis om een echt nieuwe werkwijze te realiseren. De opbrengsten zijn meer gezondheidswinst bij de patiënten, meer werkplezier en minder werkdruk bij de professionals én een half miljoen minder kosten. Als cruciale succesfactoren werden genoemd: de bij álle partijen gevoelde urgentie, professionals met visie, een omgeving die uitnodigt om te leren, constant in dialoog blijven, meerjarige afspraken en extra financiering voor ondersteuning en organisatie. Bekijk de presentatie en brochure voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen