Nieuwe Cao Huisartsenzorg van kracht

29 augustus 2017

Met terugwerkende kracht is per 1 maart 2017 de nieuwe Cao Huisartsenzorg in werking getreden. De Cao loopt tot 1 maart 2019. Eind juni gingen de leden van InEen akkoord met het kort daarvoor bereikte principeakkoord.

Download de Cao Huisartsenzorg 2017-2019

LoonontwikkelingIn lijn met de andere Cao’s in de gezondheidszorg is een loonontwikkeling afgesproken van structureel 3,5%: per 1 september 2017 een salarisverhoging van 2% en per 1 juli 2018 een salarisverhoging van 1,5%. Over 2017 en 2018 wordt telkens in december een eenmalige uitkering van 0,5% van het jaarsalaris uitgekeerd.

Positie van de triagistDe functie van triagist heeft in de Cao een duidelijke positie gekregen. Dit is gebeurd op basis van het onderzoek door bureau Leeuwendaal in 2016 en 2017 en de beschrijving en waardering van de functie door FWG. Alle partijen hebben de functie van triagist erkend als een beroep met eigen opleidings- en diplomeringseisen.

In het vervolg maakt voor de triagist de verdiende ANW-toeslag weer deel uit van de grondslag voor de eindejaarsuitkering. Om de kosten dit jaar enigszins te beperken wordt in 2017 de ANW-toeslag voor de helft meegenomen en in 2018 geheel. Dat komt in 2017 neer op ongeveer 0,6% extra kosten voor de triagisten en vanaf 2018 1,2%.

Duurzame inzetbaarheidHet belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers neemt de komende jaren verder toe. De Cao-partijen hebben daarom een gezamenlijke werkgroep duurzame inzetbaarheid ingesteld. Deze werkgroep gaat aan de slag met onderwerpen als werkdruk, scholing en arbeidsmarkt. De SSFH gaat nader onderzoek doen naar de verhouding vast-flexibel in de huisartsenzorg en naar de positie van de ZZP-er.

Lees ook het nieuwsbericht van de LHV
Met vragen over de Cao Huisartsenzorg 2017-2019 kunt u terecht bij Michaela de Gelder (InEen).

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen