Toename patiënten met psychische problematiek komt tot stilstand

21 juli 2017

In twee factsheets laat het NIVEL zien dat de toename van het aantal patiënten met psychische of sociale problemen dat door de huisarts en de POH wordt gezien, in 2015 tot stilstand is gekomen. Ook het aantal huisartsenpraktijken met een POH-GGZ is in 2016 nagenoeg gelijk aan 2015 (ongeveer 90%). Het onderzoek gaat verder in op de mix van psychische en sociale problemen die worden gezien en de aard van de contacten. Het NIVEL onderzoek kijkt een jaar verder dan de Monitor Generalistische Basis GGZ en vormt daarop een waardevolle aanvulling. Factsheet 1: Hulpvraag - aanbod 2011 - 2016. Factsheet 2: De inzet van de POH-GGZ 2011-2016. Deze informatie is ook te vinden in de open groep GGZ op LINK.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen