Agenda voor ouderenvriendelijk Nederland

18 juli 2017

Ruim 20 organisaties, waaronder Actiz, LHV, KNMP en InEen, werken samen aan een oudervriendelijk Nederland. Daarvoor is nu een werkagenda opgesteld. De organisaties bundelen de krachten om de problemen op te pakken die ouderen met een kwetsbare gezondheid en hun naasten ervaren. De werkagenda wordt de komende tijd verder uitgewerkt naar het model van de Agenda voor de Zorg.

De acties komen voort uit onderzoek, waaronder de inventarisatie en analyse van multidisciplinaire zorg voor kwetsbare ouderen dat Argo op verzoek van InEen vorig jaar uitvoerde. En een meldactie van de Patiëntenfederatie.De organisaties pleiten ook voor een bewindspersoon Ouderen en Maatschappij die in samenwerking met relevante ministeries met een integrale aanpak de problemen oppakt. Lees hier het persbericht.

De deelnemende organisaties zijn:
ActiZ, Alzheimer Nederland, BTN, Fysiotherapeuten NVFG net, InEen, KBO PCOB, KNMP, Laego, LHV, Mezzo, NOOM, NPV-Zorg voor het Leven, NVOG en KNVG, Osteoporose Vereniging, Parkinson Vereniging, Patiëntenfederatie Nederland, Per Saldo, ReumaZorg Nederland, V&VN, Verenso, Zorgbelang Nederland.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen