Werkdruk te lijf met website vol ANW-praktijkvoorbeelden

14 juli 2017

InEen, LHV en VPhuisartsen lanceren een website met praktijkvoorbeelden die kunnen helpen om de werkdruk op de huisartsenpost te verlichten. Op www.lhv.nl/praktijkvoorbeelden-anw kunnen huisartsen en medewerkers van huisartsenposten zich laten inspireren om met de werkdruk op hun post aan de slag te gaan. De gezamenlijke website van de eerstelijn wordt een plek voor het delen van bestaande successen en het lanceren van nieuwe pilots.

Eerste stap
”Deze nieuwe website is één van de stappen op weg naar een toekomstbestendige ANW-zorg. Tegelijkertijd zijn LHV, InEen en VPH op allerlei andere fronten bezig”, vertelt Garmt Postma, LHV bestuurslid. “Het is goed dat we hierin als huisartsenorganisaties samen op trekken. Problematiek uit de dagzorg komt terug in de avond- en nachtzorg en vice versa. Het probleem kan niet door één partij worden opgelost, daar is het te breed voor”, bevestigt ook Anoeska Mosterdijk, directeur bij InEen.

We zijn in gesprek met zorgverzekeraars, de overheid en de NZa over meer tijd en geld. En meer flexibiliteit in regelgeving, want verschillende regio’s vragen verschillende oplossingen. Verder wordt onder meer de werking van NTS tegen het licht gehouden en worden nieuwe pilots gestart. Bijvoorbeeld rondom de verbreding van het dagvenster of een andere werkverdeling tussen HAP, SEH en RAV.

Hoe werkt de website?
De voorbeelden op deze website zijn bestaande projecten uit het hele land, die zich in de meeste gevallen al bewezen hebben.

  • De voorbeelden zijn verdeeld rond zes onderwerpen. De inzet van personeel, de instroom van patiënten, taakherschikking, samenwerking in de keten, communicatie met patiënten en de toegankelijkheid van praktijken overdag.
  • Per onderwerp wordt een aantal praktijkvoorbeelden gegeven. Per voorbeeld leest u de belangrijkste informatie. Zoals een omschrijving, de resultaten en kansen en bedreigingen
  • Bovendien staat er bij ieder voorbeeld een contactpersoon die meer weet over het organiseren van een project.

Het aantal voorbeelden is nu nog beperkt, maar zal de komende tijd verder groeien. Want er zijn natuurlijk veel meer succesvolle projecten. Wij kennen er al een groot aantal, maar op de website kunt u ook zelf goede voorbeelden uit uw eigen regio aanmelden. Gebruik hiervoor het contactformulier. Bovendien komt er binnenkort informatie over nieuwe geplande pilots op de website te staan. Houd hiervoor www.lhv.nl/praktijkvoorbeelden-anw of de websites van InEen, LHV en VPhuisartsen in de gaten.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen