Nieuwe versie modelbewerkersovereenkomst NVZ

10 februari 2017

De NVZ heeft een nieuwe versie van zijn modelbewerkersovereenkomst gepubliceerd. De KNMG beveelt deze overeenkomst aan als standaard modelbewerkersovereenkomst. De nieuwe versie is aangepast aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in mei 2018 van kracht wordt en daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt. De Wbp vereist dat een aantal afspraken tussen de uitbestedende partij en de bewerker van gegevens schriftelijk wordt vastgelegd. De bewerkersovereenkomst is daarvoor een geschikt instrument. De modelovereenkomst van de NVZ voldoet aan de eisen die de Autoriteit Persoonsgegevens daaraan stelt. Het is de bedoeling dat een ieder de overeenkomst aan zijn eigen omstandigheden aanpast. Meer informatie in het InEen-dossier Handreiking meldplicht datalekken. Neem met vragen contact op met Emiel Kerpershoek (InEen).

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer