Spreiden verantwoordelijkheid ANW-zorg

23 september 2016

Onder de kop ‘ANW-zorg niet alleen door praktijkhouders’ schreef VPHuisartsen deze week een opiniërend artikel in Medisch Contact. In het artikel schrijft VPH dat de huidige situatie waar in de verantwoordelijkheid voor het doen van diensten vooral bij praktijkhouders ligt niet meer toekomst bestendig is. Ze willen met betrokken partijen in gesprek en daar zijn we blij mee. InEen en de huisartsenposten herkennen de problemen zoals die door VPH worden beschreven en zoeken graag naar oplossingen om werkdruk te verlichten. Net als de LHV aan gaf lijkt het goed om verschillende scenario’s te onderzoeken, wij sluiten daar graag bij aan. Daarbij gebruiken we graag de ervaring die al is opgegaan bij op meerdere plaatsen in het land. Verschillende posten zijn al bezig met het exploreren van oplossingsrichtingen. InEen zal het initiatief nemen het overleg met VPH en LHV op te starten.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen