Digitaal aanvragen van UZI-passen nu mogelijk

13 februari 2016

Vanaf deze week kunnen UZI-passen volledig digitaal worden aangevraagd door abonnees van het UZI-register. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. De levering van UZI-passen bij papieren aanvraag kon oplopen tot zeven weken en zelfs langer in de periode voor 2015. Via de digitale aanvraagfaciliteit (DAF) moet de pas binnen zeven werkdagen klaar liggen voor uitgifte. Afgezien van de aanvraagprocedure en de snelheid van uitgifte verandert er niets. De digitale aanvraagprocedure is nog niet voor alle profielen beschikbaar. Voor apotheekhoudende huisartsen, jeugdartsen, spoedeisende hulpartsen en zorgverleners art.34 Wet BIG moeten de UZI-passen nog via het papieren proces worden aangevraagd. De UZI-passen hebben een zeer hoog beveiligingsniveau. Voor het ontvangen van de pas blijft identificatie met een fysiek paspoort of identiteitsbewijs noodzakelijk.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer