Informatiebeveiliging: ontwikkelingen

31 maart 2017

Wijzigingen in wet- en regelgeving zetten de informatiebeveiliging weer even vol in de schijnwerpers. InEen doet er alles aan de leden te ondersteunen bij dit weerbarstige maar belangrijke onderwerp. Vorige week publiceerde Nictiz de BEIS-eisen (Beveiliging Eerstelijns Informatie Systemen) waaraan leveranciers moeten voldoen. Daarnaast ontwikkelt InEen handreikingen voor de toepassing van de NEN-normen, waarover we op 5 april een klankbordbijeenkomst organiseren (inmiddels helemaal volgeboekt). Na volgende week komen de handreikingen zo spoedig mogelijk beschikbaar. Ook is InEen samen met andere koepels bezig de effecten van de nieuwe privacywetgeving, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die in mei 2018 ingaat, scherp in beeld te brengen. Hoewel de AVG vorig jaar al werd gepubliceerd, is er op een aantal praktische vragen nog geen duidelijk antwoord. Dat betreft met name de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en de verplichting een Gegevensbeschermingseffectbeoordeling uit te voeren. Aarzel niet om met vragen contact op te nemen met Pieter van Haren (InEen) .

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer