InEen versterkt, vernieuwt en verbindt de eerste lijn en behartigt de belangen van de georganiseerde eerste lijn. Een ijzersterke eerste lijn: daar wordt iedereen beter van! Lees verder.
headerbeeld bij De vereniging

Visie van InEen

De patiënt verwacht de zorg dichtbij, altijd beschikbaar en zonder gedoe. Dat is ook de inzet van politiek: zorg in de buurt, dicht bij de patiënt. De veranderingen in de eerste lijn zijn groot. Professionals en organisaties in de eerste lijn moeten continu innoveren en professionaliseren. Daarbij moeten ze soepel samenwerken en snel schakelen.

Dat kan alleen als de eerste lijn steengoed is georganiseerd. InEen wil de organisatiegraad verhogen. Dat doet ze door ondersteuning van zorgorganisaties en professionals in organiseren en samenwerken. Want organisatie komt niet vanzelf tot stand, daarvoor is veel specifieke kennis nodig. InEen en haar leden beschikken over die kennis en stellen de expertise beschikbaar.