Huisartsenposten staan voor grote uitdagingen: het aantal triagisten neemt af, huisartsendiensten kunnen niet vervuld worden en het ziekteverzuim is hoog. In het Integraal Zorgakkoord (IZA) staan globale afspraken om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Maar hoe neem je als HAP een goed onderbouwde strategische keuze die in de praktijk ook daadwerkelijk effect heeft? SiRM Healthcare geeft op 15 februari een online ontbijtsessie van 08.00 tot 08.55 om bestuurders en managers van HAP’s te inspireren over bruikbare strategieën.

Programma

De bijeenkomst start met een korte inleiding over de ontwikkeling van vraag en aanbod die SiRM in de huisartsenspoedzorg ziet. Vervolgens vertelt Jan Verbaal (bestuurder HAP West-Brabant) over de strategische keuze om van vier naar drie posten te gaan door de satellietpost in Etten-Leur te sluiten. Gerben Welling (o.a. voormalig bestuurder HAP De Limes) vertelt over de samenwerkingen tussen HAP’s.

In deelgroepen denken de deelnemers vervolgens samen na over wat nodig is om de slagingskans van de besproken strategieën te verhogen. En hoe deze toe te passen zijn in andere regio’s. Daarnaast wisselen deelnemers ideeën uit voor mogelijke andere bruikbare strategieën.

De ontbijtsessie is bedoeld voor bestuurders en managers van diverse HAP’s en inkopers van huisartsenspoedzorg van verzekeraars.

Meld u uiterlijk 10 februari aan via deze link

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.