Zorgaanbieders moeten voldoen aan de meest recente NEN-normen 7510, 7512 en 7513. Dit is geregeld in verschillende onderdelen van de wet- en regelgeving; onder andere in het Besluit elektronische gegevensverwerking door zorgaanbieders en in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

InEen heeft eerder een handreiking risicobeoordeling opgesteld die de start met een systematische aanpak om te voldoen aan de NEN-normen ondersteunt. In de Praktijkwijzer Informatiebeveiliging is veel relevante informatie terug te vinden. Om eerstelijnsorganisaties verder te helpen bij de praktische invulling heeft Eugenie Verhaar, expert Informatiebeveiliging, een overzicht met toelichting gemaakt van documenten, die helpen bij het stapsgewijs opstellen en uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid conform de NEN 7510.

De aanvullende normenkaders NEN 7512 (elektronische communicatie in de zorg) en NEN 7513 roepen vaak nog de nodige vragen op. In de workshop gaat Eugenie Verhaar in op de eisen die voortvloeien uit de NEN 7512 en de NEN 7513, en wat zorgaanbieders het beste kunnen doen om snel en efficiënt iets in te richten. Deelname is gratis

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.