InEen versterkt, vernieuwt en verbindt de eerste lijn en behartigt de belangen van de georganiseerde eerste lijn. Een ijzersterke eerste lijn: daar wordt iedereen beter van! Lees verder.
headerbeeld bij - agenda InEen

Jan van Es - Leergang de eerste lijn: ‘Alle facetten in beeld’

30
10
Begin: 16:00 uur
Eind: 20:00 uur
Locatie: Almere

Laat huisartsbestuurders en (beginnende) managers kennismaken met ontwikkelingen in de eerste lijn.

De eerste lijn is meer in beweging dan ooit. Welke ontwikkelingen in de maatschappij liggen ten grondslag aan die dynamiek? Hoe reageren overheden op die ontwikkelingen? Hoe beïnvloedt dat beleid de eerste lijn? Rechtstreeks? En indirect? Dit type vragen passeert de revue tijdens de leergang Eerste lijn: alle facetten in beeld van het Jan van Es Instituut.

Steeds meer huisarts bestuurders, managers of beleidsmedewerkers raken professioneel betrokken bij de eerste lijn. Dat komt doordat veel eerstelijns- en huisartsenverbanden zich snel ontwikkelen en een organisatieslag maken. De samenleving vraagt immers steeds meer van de eerste lijn.

Voor al deze professionals, ingewijden én starters, is het belangrijk goed overzicht te hebben over en inzicht te hebben in de eerste lijn anno nu. De eerste lijn is dynamisch en complex geworden. Kennis van zaken van de status quo, ontwikkelingen, trends en afwegingen zijn voorwaarden om slagvaardig te kunnen handelen en om snel te kunnen anticiperen op kansen.