InEen versterkt, vernieuwt en verbindt de eerste lijn en behartigt de belangen van de georganiseerde eerste lijn. Een ijzersterke eerste lijn: daar wordt iedereen beter van! Lees verder.
headerbeeld bij - agenda InEen

InEen - Inspiratiebijeenkomst Sociaal Domein

11
01
Begin: 16:00 uur
Eind: 19:30 uur
Locatie: Nog onbekend, regio Utrecht

Inspiratiebijeenkomst rond de samenwerking met het sociaal domein. U bent van harte uitgenodigd om u tijdens deze inspiratiebijeenkomst te laten informeren over landelijke initiatieven en u te laten inspireren door regionale samenwerkingsverbanden. Het langer thuis wonen met een complexere zorgvraag vraagt om meer samenhang tussen zorg en welzijn. De gemeenten zijn een essentiële samenwerkingspartner geworden. Twee leden van InEen delen tijdens deze bijeenkomst hoe zij vorm geven aan de veranderende zorgvraag in hun wijk of regio. 

Onder meer presenteert de VNG de samenwerkingskaarten die zij met ZN hebben opgesteld. Deze zijn een hulpmiddel bij het gesprek over de huidige samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars over de verbinding van het sociaal en het medisch domein. Op het programma staat ook Sociaal Werk Nederland met een onderzoek naar vragen als ‘Bij welke sociaal-emotionele problematiek kunnen professionals vanuit de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar het sociaal werk? En wat werkt goed bij het verwijzen en samenwerken? Lees de publicatie  waarin de kansen van samenwerking tussen eerste lijn en sociaal werk worden belicht.