InEen versterkt, vernieuwt en verbindt de eerste lijn en behartigt de belangen van de georganiseerde eerste lijn. Een ijzersterke eerste lijn: daar wordt iedereen beter van! Lees verder.
headerbeeld bij - agenda InEen

Breng beweging in de praktijk met de Nationale Diabetes Challenge

18
01
Begin: 14:00 uur
Eind: 17:00 uur
Locatie: Amsterdam Arena

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) organiseert in 2018 voor het vierde jaar op rij de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelinterventie waarbij zorg- en sportprofessionals op lokaal niveau samen werken om mensen met diabetes (of een andere chronische aandoening) in beweging te brengen. In 20 weken tijd wordt er in groepsverband één keer per week gewandeld vanuit een centrale locatie in de wijk. In de 20e week sluiten deelnemers de challenge af met een vierdaagse. Drie opeenvolgende dagen wandelen ze lokaal en de vierde dag komt iedereen samen op de landelijke finale. De BvdGF heeft een faciliterende en ondersteunde rol en helpt je bij de lokale organisatie.  De resultatenHet afgelopen jaar liet de NDC al zien dat deelname leidt tot een verbetering van zowel de fysieke als mentale gezondheid van de deelnemers. Deelnemers voelden zich beter in staat om hun eigen ziekte te managen. Er is ook sprake van een verbetering van de glucoseregulatie en het gewicht. Waar voorgeschreven medicijnen doorgaans alleen effect hebben op de glucoseregulatie, doet het wandelen dus veel meer. Ons motto is dan ook: Wandelen is behandelen. Meer informatieBen je een zorgprofessional, sportprofessional, welzijnswerker of werk je voor een gemeente of provincie? Wil je mensen met diabetes (of een andere chronische aandoening) helpen om de regie over hun gezondheid in eigen hand te nemen? Wil je een eerste stap zetten om meer persoonsgerichte zorg aan te bieden? Wil je de gezondheid van je wijk verbeteren? Wil je graag meer doen dan alleen advies geven over een gezonde(re) leefstijl? Kom dan in januari of februari naar één van de bijeenkomsten van de BvdGF waarbij je informatie ontvangt over hoe je lokaal een wandelchallenge kunt organiseren in 2018. 

AccreditatiepuntenVoor zorgprofessionals met een BIG-registratie is deze bijeenkomst geaccrediteerd. Zij ontvangen opleidingspunten voor deelname. Meer informatie hierover volgt. InhoudTijdens de bijeenkomst nemen we jullie mee in de volgende thema's:

  • Breng beweging in de praktijk (hoe werkt de logistieke organisatie van de NDC)
  • Gedragsverandering in de praktijk (hoe motiveer ik mensen?)
  • Financiering van de challenge (wat kost het en wat is declarabel?)
  • Multidisciplinaire samenwerking (met wie werk ik samen en hoe zorg ik ervoor dat iedereen zich betrokken voelt?)

Data en locatiesIn de maanden januari en februari reisen we door het land. De bijeenkomsten zijn op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 16 januari 2018 - Sportstad Heerenveen, Heerenveen
  • Donderdag 18 januari 2018 - Amsterdam Arena
  • Dinsdag 23 januari 2018 -  Van der Valk, Ridderkerk
  • Dinsdag 30 januari 2018 - Arnhem, Sportcentrum Papendal
  • Donderdag 1 februari 2018 - Eindhoven

Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd van 14.00-17.00 uur. AanmeldenJe kunt je aanmelden door op de inschrijfknop te klikken rechts bovenaan deze pagina. Je kunt meerdere personen tegelijk aanmelden. We kijken uit naar je komst.Meer informatie over de NDC vind je op www.nationalediabeteschallenge.nl. Daar kun je je vanaf 1 december 2017 weer aanmelden voor deelname in 2018.